¡Fantástico!

Okej, så här är läget...

Ingrid blev inte arg överhuvudtaget! Hon förstod precis vad jag mena och hur jag kände, det var i alla fall det hon sa, och jag tror på henne :). Det känns jätteskönt för jag kände mig verkligen som en idiot när jag berättade att jag inte kunde ta lägenheten med henne. I alla fall så sa hon att hon gärna skulle höra med honom, Lars-Erik, om hon också kunde få ett rum, låter ju hur bra som helst! Tänk, vi kanske kommer bo i samma lägenhet, det skulle ju vara super!

Jag skickade ju mail till honom, men hade ännu inte fått svar och undrade vad sjutton han höll på med och varför han inte svarade! Så idag ringde jag till honom, för ANDRA gången. Otroligt modigt av mig känner jag. Lars-Erik svarade igen, med sin lite allt för rossliga röst (dock inte på ett läskigt vis) och jag frågade varför han inte hade svarat. Han hade inte haft tid, och dessutom kunde han inte svara på vilka rum han skulle ha den 30 aug, detta på grund av att han bara har 15 dagars uppsägningstid. Jag kände mig jätteorolig för jag ville säkra mig lägenhet/rum med en gång, men han lugnade mig och sa att det inte var någon fara och att om jag bara påminde honom via mail runt den 12 aug, så skulle han skicka information om rummen då. Tack gode gud tänkte jag!

För tillfället hade han bara ett rum ledig, då skulle man bo med 5 svenska killar och även ha en stor terrass och tre badrum. Det lät ju inte allt för fel att bo med 5 killar haha! Problemet är att det rummet skulle bli ledigt vid den 12 aug och jag kommer inte förrens den 30 aug så då gick inte det. När jag ändå hade honom på telefon så frågade jag om besök. Till exempel om jag har en kompis som vill komma och hälsa på, skulle hon då kunna bo hos mig?
Ja, det gick ju hur bra som helst! 4 dagar får jag ha någon hos mig, sedan kostar det 5 € per dag, kan det bli billigare?! Då får den besökare ta del av allt, kök, badrum, internet och hela alltet! Jag är otroligt glad att jag hittade Lars-Erik haha.

Nu måste jag träna, städa rummet, rensa i huset lite, kolla upp vad jag ska ha med till Spanien och allt möjligt. Senare blir det nog pannkakor och kanske en film? Imorgon blir det i alla fall sovmorgon och sedan gräsklippning och krattning ><!


Nuevos planes...

Jag blir så arg! Jag visste att jag skulle ha ringt direkt till den där Lars-erik, men jag vågade inte. Idag på min lunch bestämde jag mig för att ringa honom och kolla upp rummet, DET VAR TAGET! En annan tjej hade redan skickat pengar och allt så det var ingen idé att ens försöka. Trots allt så erbjöd han andra rum och även de verkade intressanta. Nu har han inte svarat på mitt senaste mail, men det kommer nog ett svar snart.
I alla fall så har jag bestämt mig att jag ska ta ett av hans rum, eftersom han verkar pålitlig, trevlig och pratar svenska. Det enda problemet är att jag har jättedåligt samvete gällande Ingrid. Men å andra sidan så tror jag faktiskt inte att jag klarar av att dela rum i nästan fyra månader :).
För övrigt så har inget roligt hänt idag, har bara jobbat massa. Så nu ska jag hyra film på CDON.se tror jag och imorgon ska jag ta en lååång sovmorgon!


¡Ayudanme!

Just nu vet jag inte ut eller in gällande boendet! Först blev jag hur glad som helst när Ingrid kom med sitt förslag, men nu har jag börjat tvivla. Det skulle ju vara väldigt skönt att ha ett eget rum, eller hur? För någon dag sedan fick jag mail från skolan om att en elev som varit i BCN i vår erbjöd det rum/lägenhet som han hade. Det verkar SKITBRA! Egen toalett med dusch finns till det rummet, lägenheten är ny, det finns tv, internet och allt annat. Sedan är sängen 140 cm och det verkar bara gött helt enkelt haha. Hyresvärden heter Lars-Erik (!) och pratar flytande svenska. Jag skulle kunna prata på om hur förbannat bra den är i en hel evighet.
Men i alla fall, nu vill jag verkligen ha den, det enda problemet är att det känns som att jag sviker Ingrid genom att vi har pratat på den där andra lägenheten. Hon sa i början att det var okej om jag inte ville, men nu har det ju gått en tid och tänk om hon inte hittar något annat? Jag vill ju inte göra folk förbannade innan jag ens kommit till BCN haha. Har i alla fall skickat mail till den där killen för att se om lägenheten finns kvar (hoppas hoppas HOPPAS!!!). Näe, nu ska jag lägga mig och kolla på Veronica Mars, glömma allt och leva mig in i detektiv-rollen :D.


El apartamento

Jag glömde ju bifoga länken till lägenheten som jag och Ingrid förmodligen kommer att bo i. Länken är:

http://www.barcelona-home.com/room/id-183/name-creud/px-1/arrival-28082009/departure-14122009/

Sådär förövrigt så har inget annat hänt, förutom att jag har jobbat på ICA, PUH! Man måste hålla pengarna i huvudet hela tiden och tänka att efter allt jobb kommer det vara så härligt att ha pengar. Ja, men kolla in länken så kan ni kolla på bilder och läsa om boendet, det är super! Passar en sådan fantastisk människa som mig perfekt haha :). Nu ska jag käka mammas köttbullar och kolla på Veronica Mars, Josse synd att du inte är här eller hur?!


¡Hola!

Så välkommen till min första blogg som jag kommer att använda till att skriva i när jag är i Barcelona. Lite fakta kanske:
Jag har kommit in på Mälardalens högskola och ska läsa en kurs där som heter Spanska 1 i Spanien. Så i höst kommer jag att befinna mig i BCN och lära mig spanska. Som läget är nu så har jag skaffat flygbiljett och nästan, nästan boende haha. Ska förmodligen bo tillsammans med en supertrevlig tjej som heter Ingrid.

Det som jag gör nu är att jobba på ICA för att tjäna lite pengar och samtidigt förbereda mig inför resan. Den 24 augusti ska jag vara i Västerås på introduktion och veckan efter, den 1 september, ska jag vara i BCN! Spännande!

Det jag mest nojjar över nu är obetydliga saker, som vad händer om mitt schampoo tar slut och liknande haha. Helt crazy! En annan sak som jag har funderat på, svininfluensan, kan man få vaccin nu kanske? För någon dag sedan läste jag om en kille som dog av det, han somnade i soffan och vaknade inte. Symptomen är ju bara lite förkylning, det alla kan ha när som helst! Så därmed låg jag vaken den kvällen och tänkte på vad som skulle hända om jag inte vaknade igen... Hmm, det är nog bäst att jag försöker skaffa vaccin haha!

Jag har nog inte så mycket mer att berätta just nu, men det kommer säkert upp mera saker att berätta så småningom, nu måste jag i alla fall sova för jag ska jobba imorgon! Godnatt mina tre läsare eller vad det är jag har just nu :D.


RSS 2.0